Бум на кражбите в София 10.09 | 15:08

Пазете се от крадци и наркомани

От Лазар Тодоров

Столицата ни се оказва рай не само за емигранти, търсещи директен път за Западна Европа, но и за крадците и автомобилните джамбази. 60% от всички криминални престъпления на територията на столицата са кражби.

Джамбазите на автомобили са се укротили, като присвояванията на автомобили са спаднали с 66% от началото на годината до сега. В общата статистика това са 7,2% от всички криминални деяния.

Истински рай за крадците се оказва територията на Първо районно полицейско управление, където са извършени най-много престъпления от началото на годината. Органите на реда отчитат бум на престъпленията с наркотици, джебчийство и хулиганство през тази година.

До момента в столицата ни са извършени 11 убийства, като броят им остава непроменен в сравнение с предходната година. През 2014 година са разкрити 9 от тях, а през миналата година – 8, съобщи на пресконференция директорът на СДВР Младен Маринов.

Столичната полиция продължава да се бори с наплива на емигранти, като тенденцията е да бъдат арестувани по 20 незаконни емигранти на седмица. От дирекция "Миграция" разкриват, че напливът през летните месеци е същият като през септември–октомври 2013 година.

По отношение на предстоящите избори от СДВР заявиха, че до момента са подадени четири сигнала за купуване на гласове в София. Три от тях са внесени в прокуратурата, а за един от държавното обвинение са преценили, че няма извършено престъпление, допълва БТА.

Водещи

Най-четени