Бургаски митничари откриха огромна сума недекларирана валута 10.05 | 17:30

Тя е най-голямата за тази година, открита в едно превозно средство

От iNews

Недекларирана валута на стойност 1 649 636 лева откриха митничари в Бургас, съобщават от Агенция "Митници”. Сумата е най-голямата за тази година, открита в едно превозно средство. Миналата година бяха намерени над 1,9 млн. лв. в два камиона в един ден.

Случаят е от 9 май. На МП "Капитан Андреево” пристига товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Швеция през България за Турция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в шофьорската кабина след демонтаж на плафона, намиращ се в средата на тавана, в естествена кухина, оформена между декоративната кора и металната конструкция, са открити два полиетиленови плика и една текстилна чанта, съдържащи евро банкноти и норвежки крони с различен номинал. Още един полиетиленов плик с евро е открит и зад въздушния филтър, намиращ се в двигателния отсек на микробуса. Общата сума на недекларираните пари е 744 980 евро и 990 400 норвежки крони с левова равностойност  1 649 636 лева.

Като обвинявем е привлечен водачът на превозното средство, с инициали А.Ш. Той е на 36 години с двойно гражданство - българско и турско. 

Водещи

Най-четени