Българи и албанци се млатиха в Благоевград 02.09 | 10:32

Те се сбили първо в общежитие, а след това и в Спешното отделение

От Христина Рафаилова

Трима души пострадаха след побой между студенти в Благоевград и албански граждани.

Сбиването се случило след края на дискотека в общежития "Скаптопара" на Американския университет, съобщава "Стандарт". В заведението са се забавлявали албанските граждани. След като излезли оттам, те отишли в един от корпусите на кампуса, където реално се случила свадата. 

След инцидента двамата братя чужденци и техен приятел били закарани от кола с албанска регистрация в Спешното отделение на болницата в града. Те били голи до кръста и имали рани - отзад на главата и на брадичката. Също така единият бил ударен в окото, като заради това имал хематом. 

Малко след албанците в здравното заведение пристигнали и българите, участвали в боя. При пристигането на нашенците чужденците се скрили в тоалетната. Докато лекарят шиел единия от българите, в болницата пристигнал и четвърти албанец. Той нахлул в отделението и ударил юмрук на единия от нашенците, който довел пострадалия си приятел да го зашият. Поради това албанците и българите заформили ново меле в Спешното отделение. 

Докато траел боят, служителите в здравното заведение натиснали паникбутона и на мястото пристигнали полиция и екипи на фирмата, охраняваща здравното заведение.  

Водещи

Най-четени