Българите харесват само трима политици! Вижте кои 05.03 | 15:02

Останалите са с отрицателен рейтинг

От iNews.bg

По принцип нашенецът е доста критично настроен към цялата политическа класа у нас. По тази причина в крайна сметка се оказа, че одобрява само трима нейните представители. Останалите имат отрицателен рейтинг на доверие, показват данните от най-новото изследване на агенция "Естат".

Симпатиите на народа са заслужили президентът Румен Радев, Красимир Каракачанов и Веселин Марешки. В същото време все по-близки са стойностите на одобрението за лидерите на основните претенденти за властта – Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ

По отношение на избирателната активност, проучването показва, че се очаква интересът към вота да е обичайният за последните години или малко по-висок. Предполага се, че до урните ще стигнат 50 до 60 на сто от хората в избирателните списъци. Едва ли ще бъде достигната активността от президетнския вот, като се има предвид че отпаднаха санкциите за негласуване.

ЛИДЕРИ

Първото място е доста спорно, според данните се очертава сериозна битка за него. Също така не е съвсем ясно и коя ще е третата политическа партия в парламента, както и дали общо влезлите формации ще са пет или шест. Шанс да премине бариерата има Реформаторският блок, чийто преизчислен резултат от 2.9% към момента отговаря на точно 4 на сто от гласувалите.

Водещи

Най-четени