България без цензура сменя името си в парламента 27.10 | 16:44

Коалицията ще се нарича Български демократичен център

От Цанка Донкова

Парламентарната група на коалиция "България без цензура" (ББЦ) ще се нарича "Български демократичен център". Това обяви председателят на парламентарната група Светлин Танчев в словото си в тържественото заседание на 43-тото народно събрание.

Той уточни, че новото име отговаря в най-голяма степен на политическите възгледи и намерения на партията.

"Декларираме, че ще направим всичко възможно да има колкото се може по-дълго работещ български парламент и правителство с грижа за народа. Ще го направим със същата непоколебимост, с която ще сторим всичко възможно да разтурим този парламент, ако установим, че той обслужва лобистки интереси", каза Танчев.

По думите му 43-тото НС може би е най-представителният парламент в историята на България. "Готови сме да подкрепим кабинет на възможно най-широкото представителство, но няма да забравим, че бяхме създадени именно от народното недоволство срещу управлението на тези, на които по Конституция и по народна воля им се полага да направят първия опит за съставяне на правителство", заяви още Танчев.

Той посочи, че от ББЦ декларират твърдо намерение да се ръководят в действията си с единствена грижа за народа, за добруването му, а не за комфорта на управлението.

"Нашите приоритети са стопанското и духовно спасение на нацията", посочи Танчев.

Водещи

Най-четени