България – цветна градина в задния двор на Европа (ВИДЕО) 14.01 | 09:55

Ето с какво страната ни пленява чужденците

От iNews.bg

Страната ни редовно получава критики от западните ни партньори заради най-различни неща. Това, което истински пленява всички чужденци обаче, е невероятно красивата природа у нас. Именно това е нещаото, което приковава вниманието на китайския фотограф Дженф Чан, направил 4-минутното документално видео "Здравей, България", посветено в нашата родина.

"За мен България е цветна градина в задния двор на Европа”, казва Чан.

Младият мъж чул за страната ни от реклама на кисело мляко. Когато дошъл през май миналата година за празника на розата, моментално се влюбил в зеленината навсякъде, както и чистия въздух.

"Сега в Китай въздухът изобщо не е чист, особено в северната част на страната. Там замърсяването е особено сериозно, така че вече рядко може да се види синьо небе и бели облаци. В България, стига времето да е ясно, небето винаги е синьо, а облаците винаги са чисти и бели. Друго, което ми направи впечатление е, че навсякъде в страната има изключително много цветя, особено рози – цели розови полета”, разказва Чан пред bTV.

За 10 дни Чан обикаля почти цяла България. Като всеки азиатски турист се влюбва в киселото ни мляко и традиционната кухня. След заснемането на "Здравей, България”, всички приятели на Чан искат да посетят страната ни.

"Искат да усетят сърдечната атмосфера, а също така да се насладят на прекрасната природа. Това видео съдържа една съвсем малка част от всичко, което видях и ми хареса в България”, споделя Чан.

Водещи

Най-четени