Българка с отличие за заслуги към Австрия 01.02 | 13:27

Орденът й се връчва лично от президента на страната

От iNews.bg

Лидерът на българското представителство на международната обучителна организация към Австрийската стопанска камара Мирена Колева получи признание за заслугите си в областта на икономиката и развитието на връзките между австрийския и българския бизнес. На официална цермония в Австрийското посолство снощи австрийският посланик в България Негово превъзходителство г-н Роланд Хаузер връчи Златен знак за заслуги на Мирена Колева. Орденът се присъжда лично от Президента на Австрия и се счита за едно от най-важните отличия за особени заслуги в различни области на сътрудничество и принос за развитието на Австрия.

Мирена Колева получи високото отличие за заслугите й в развитието на българо-австрийските бизнес отношения. Като управител на представителството на обучителната организация към Стопанската камара на Австрия WIFI International Network в нашата страна и като собственик и управител на българския клон на една от най-успешните австрийски компании за консултиране и подбор на персонал Dr. Pendl & Dr. Piswanger (P&P), Мирена Колева съпътства от самото начало и подкрепя голям брой австрийски инвестиционни проекти, спомагайки за успешния им старт и устойчиво развитие в страната.

Златният знак за заслуги е признание както за дейността на г-жа Мирена Колева в осъществяване на връзки между австрийския и българския бизнес, така и за цялостния инвестиционен климат в България и е ясна индикация, че в Европа се оценява потенциалът на страната ни като равностоен партньор спрямо останалите държави.

Водещи

Най-четени