Българска делегация заминава на посещение в Израел 09.09 | 12:29

Премиерът Борисов ще се срещне с Бенямин Нетаняху и с президента Шимон Перес

От Елена Кирилова

Министър-председателят Бойко Борисов и водената от него делегация ще заминат на 10 и 11 септември на посещение в Израел по повод провеждането на съвместно заседание на правителствата на България и Израел в Ерусалим, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

В рамките на двудневната визита Борисов ще се срещне на четири очи с израелския си колега Бенямин Нетаняху и с президента Шимон Перес.

С премиера ще заминат и министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Тотю Младенов, Нона Караджова, Мирослав Найденов, Вежди Рашидов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Десислава Атанасова и Сергей Игнатов.

Делегацията ще посети предвидената церемония по подписването на двустранни документи за Проект на споразумение между правителството на България и правителството на Израел за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията.

Ще бъдат подписани и Планът между Министерството на здравеопазването на България и Министерството на здравеопазването на Израел за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука, Програма за сътрудничество в областта на науката, културата и образованието за периода 2012 – 2014, Споразумение между министерствата на външните работи за доходоносна дейност на членове на семейството на член на дипломатическа мисия или консулско председателство.

Най-четени