Бъчварова подава оставка, ако Борисов я поиска 21.06 | 10:53

За да си вътрешен министър, не трябва да си само полицай, смята вицепремиерът

От Кристиан Костурков

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще подаде оставка само, ако премиерът Бойко Борисов я поиска. Това заяви самата тя в ефира на бТВ. Напускането на поста й беше поискано от протестиращите срещу пенсионната реформа в сектор "Сигурност” полицаи и пожарникари.

По повод критиките към нея относно това, че не се справя с поста си, Бъчварова коментира, че все повече се чувства на мястото си и не е лесно да се преборят предразсъдъците на хората. Тя допълни и че далеч не е единственият вътрешен министър жена в Европа и то с различно образование. "В Швейцария е жена музикант, във Великобритания е жена, завършила география, в Австрия е жена с образование по маркетинг”, отбеляза вицепремиерът.

Бъчварова допълни, че да си на поста вътрешен министър не означава само да си полицай. "Трябва да разбираш хората и да си опитен в политиката, за да намираш най-добрите решения”, смята вицепремиерът. Тя каза още, че образованието й, което е социално, както и предишният й опит помагат в работата й като вътрешен министър.  

Водещи

Най-четени