В 12 области на страната времето може да създаде проблеми 21.01 | 16:26

На този етап няма райони в бедствено положение заради обилните снегове

От Андриян Георгиев

В 12 области в Източна и Югоизточна България е обявен жълт код заради очаквани обилни валежи. Над страната преминава студен атмосферен фронт. 

Няма райони в бедствено положение заради падналия обилен снеговалеж, увери главен инспектор Георги Гатев от националната пожарна, цитиран от БНР.

Продължава изтеглянето на аварирали тежкотоварни автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР. В община Момчилград е бил закъсал товарен автомобил, който е затворил платното за движение до с. Ботка. Екип на "Гражданска защита" е изтеглил автомобила и движението е възстановено.

В района на община Куклен, обл. Пловдив, на пътя за хижа "Здравец” са закъсали два автомобила. Изпратена е снегопочистваща техника.

Над с. Яворово посока с. Добрево са закъсали три автомобила на 150 м от селото. Изпратена е снегопочистваща техника.

Пътищата в западната част на страната са почти навсякъде хлъзгави, със заснежени настилки, с размекнат сняг, има опасност от загубване на управлението при по-висока скорост при тези пътни условия. 

На автомагистралите няма задръствания и образували се колони, както и трайно спрели автомобили.  

В цяла Смолянска област всички автомобили трябва да ползват вериги за сняг, забранено е за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. През прохода "Предела" на пътя Симитли-Разлог продължава забраната за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. 

Сняг вали в Хасковско, Пловдивско, Смолянско, районите на Самоков и Боровец. В района на Боровец и Самоков всички автомобили трябва да ползват вериги, товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета. 

Километрична опашка от превозни средства се е образувала в района на разклона за Борово по пътя Русе - Бяла. Пътят не е разчистен, въпреки уверенията на пътното управление, че много машини работят. Камионите се спират още преди град Бяла.

Водачите на автомобили, които не са оборудани със зимни гуми и не разполагат с вериги, да се въздържат от пътуване.

Полетите от Летище "София" закъсняват с около час и половина. Силният снеговалеж наложи неколкократно почистване на пистите и антиобледенителни процедури.

Водещи

Най-четени