В Силистра е извършено убийство 20.05 | 12:45

По непотвърдена информация двама мъже са убили мъж с кол в село Зафирово. Престъплението е станало в нощта срещу 19 май.

От iNews.bg

В Силистра е извършено убийство. За тежкото криминално престъпление потвърдиха от ОДМВР-Силистра, съобщава "Фокус". В момента се чакат подробности от прокуратурата и информацията е оскъдна. 

По непотвърдена информация двама мъже са убили мъж с кол в село Зафирово. Престъплението е станало в нощта срещу 19 май. 

На 19 май е получен сигнал за намерен на улицата в близост до дома му в село Зафирово 52-годишен мъж в безпомощно състояние. Установено е, че мъжът е мъртъв, а по тялото му има множество следи от насилие.

В хода на разследването криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление - 37-годишен мъж. По-рано през нощта жертвата и извършителят са били в обща компания заедно с други мъже от селото.

След възникнало между тях спречкване по-младият мъж е нанесъл удари с твърд предмет по главата на опонента си, причинявайки смъртта му, като преди това е откраднал от него мобилен телефон и 20 лв.

Те са били намерени в дома на извършителя, въпреки че той предприел действия да ги укрие, както и да заличи следите от престъплението.

Мъжът е с криминални регистрации. За съпричастност по случая се проверява и 20-годишен мъж, който също е задържан. Работата по разследването продължава под ръководството на прокуратурата.

Най-четени