В София: Тапите на места приключват, на други - започват 28.08 | 15:50

Мащабен ремонт на бул. „Тодор Каблешков“ блокира трафика за 4 месеца

От iNews.bg

Централното софийско кръстовище Орлов мост вече е отворено. От днес задръстванията от последните 2 седмици там приключват. Но ремонтите в столицата продължават и тапите започват на други места. От вчера е затворен и булевард "Тодор Каблешков". Според живеещите в квартала наоколо вече е пълен хаос, а заобикалянето отнема около 20 минути.

По план там предстои да се направи разширение в участъка между булевардите "Цар Борис Трети" и "Братя Бъкстон" и така от две, платната ще станат четири. Освен това булевардът ще се удължи с близо 2 километра и ще бъде изграден нов мост, предаде бТВ.

Реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" ще продължи до 20 декември. Евгени Крусев, заместник-кмет на Столична община, посочи, че първите работи започват от зоната до река Боянска.

До 7 септември е забранено и движението по северното платно на в отсрещния участък - бул. "Овча Купел” в отсечката между "Цар Борис Трети” и "Коломан”.

До края на седмицата се очаква да бъде пуснат и столичния бул. "Прага”. Крусев добави, че работата по тротоарите ще продължи и до 2 седмици ще бъде завършена, а маркировката ще бъде поставена след няколко седмици.

От днес е пуснато и движението по моста "Чавдар". " Беше в много лошо състояние, там е положена изцяло нова бетонова плоча, асфалтова настилка, тротоари и осветление”, посочи зам. -кметът.

Други ремонти в столицата не са планирани до края на годината.

Водещи

Най-четени