В новогодишната нощ най-натоварен е бил травматологичния кабинет на "Пирогов" 01.01 | 12:06

Двама пациенти са приети след употреба на алкохол и марихуана

От iNews.bg

Трима души са с ампутация на пръсти заради използване на пиратки, съобщи изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов, цитиран от Агенция "Фокус". 

В новогодишната нощ най-натоварен е бил травматологичният кабинет. За щастие, сред пострадалите от използване на пиротехнически средства няма деца. 

"Двама пациенти са приети след употреба на алкохол и марихуана. Трима пациенти на възраст межди 15 и 25 години са употребили алкохол в по-големи количества", обясни проф. Балтов, като уточни, че младежите са пили алкохола на екс.

"Извършени са четири оперативни интервенции заради преплитане на черва или кръвотечение от стомашно-чревния тракт и дебелото черво", съобщи проф. Балтов. Тази нощ натоварено е било и в кабинета по неврохирургия. "Имало е доста алкохолно повлияни пациенти, които са получили множество рани в областта на лицето и главата. Били са обработени. Повечето са освободени след това", коментира проф. Балтов. 

Общо 500 души са преминали през болницата през последното денонощие. "По-голямата част от хората са започнали да идват след 00.00 през нощта", обясни проф. Асен Балтов.

От 23 декември 2017 г. до 1 януари през "Пирогов" са преминали около 4500 пациенти.

Водещи

Най-четени