ВВС спасиха бедстващ човек в Пирин 15.08 | 19:17

Пострадалият успешно е транспортиран до Банско

От Филипа Тодева

Вертолет "Кугар” от авиобаза Крумово се включи в 15.20 ч. днес, 15 август, в операция по търсене и спасяване на пострадал човек в района на Банско, връх Малка Каменица, Пирин планина. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Пострадалият, с наранявания по главата, тялото и краката, успешно беше транспортиран до района на гр. Банско - долна лифтова станция.

В спасителната операция участва екипаж, с командир бригаден генерал Златко Златев, втори пилот - майор Йордан Йорданов, борден техник - старши лейтенант Васил Ганчев, и двама спасители – цивилен служител Антон Христозов и старши сержант Георги Славов. На борда на вертолета бяха и двама спасители от Планинската спасителна служба – Венцислав Николов и Петър Дамянов.

Вертолетът от авиобаза Крумово се включи в операцията по искане на Планинската спасителна служба на Българския червен кръст, постъпило във Военновъздушните сили в ранния следобед.

Полетът беше извършен при строго спазване на мерките за безопасност на полети в планинско-гориста местност и силно пресечен терен и отчитане на метеорологичните условия.

Най-четени