Валежите продължaват почти над цялата страна 27.09 | 08:37

В седем области е обявен предупредителен код за опасно време

От iNews.bg

Днес ще преобладава облачно време. Главно в Южна България и Предбалкана ще има валежи, значителни на отделни места в Рило-Родопската област и югоизточните райони. До вечерта валежите в повечето места ще спрат. Ще духа слаб, в източната половина на страната – умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 15 и 20 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за септември и още ще се повишава.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява дъжд, над 2300 метра – слаб сняг. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област и Странджа. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра – около 5.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Главно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд, в крайните южни райони ще са интензивни. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 20-21 градуса, на морската вода - 21-23. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Заради продължаващите обилни дъждове в 7 области е обявен предупредителен код. За Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково, Ямбол и Бургас той е жълт, а за Кърджали – оранжев.

Водещи

Най-четени