Валежите спират... но не се радвайте! От утре започват пак 10.05 | 09:14

Максималните температури ще са от 13° в североизточните райони - до 22° в югозападните

От Ростислава Иванова

И в сряда над страната все още ще има валежи, които обаче до вечерта навсякъде ще спрат. Не бързайте обаче да се радвате, защото от четвъртък отново започва да вали.

В следобедните часове на отделни места в Южна България ще прегърми. От северозапад облачността ще се разкъсва и намалява, като през нощта срещу четвъртък почти навсякъде ще се изясни. Това показва прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Ще духа до умерен северозападен, в източните райони североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°. Максималните температури ще са в широки граници - от 13° в североизточните до 22° в югозападните райони.

В планините ще духа слаб северозападен, само по най-високите върхове ще е умерен до силен западен вятър. Ще има превалявания от дъжд, над около 1800-2000 метра - от сняг, но след обяд след временно разкъсване на облачността в отделни райони на Рило-Родопската област ще прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна и на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Най-четени