Валежите спират, но привечер отново ще се завърнат 23.03 | 09:01

Отново жълти и оранжеви кодове за опасно време във всички области

От iNews.bg

Днес от югозапад валежите временно ще отслабват и в много райони за кратко ще спрат, но привечер от юг отново ще се активизират. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е умерен, по Черноморието и временно силен. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата – там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието – до 6-8 градуса и там снегът временно ще преминава в дъжд, и има условия за обледяване на проводници. През нощта срещу събота в по-голямата част от страната отново ще вали сняг. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – ще се понижава, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

И за днес за цялата територия на страната са обявени предупредителни кодове. За по-голямата част те са жълти, като оранжеви има за Северна централна и Североизточна България без Варненска и Добричка области, където кодът е жълт.

Над планините ще бъде облачно със снеговалежи, които през деня временно ще отслабнат, на места и ще спрат, но вечерта от юг отново ще се активизират. Ще духа умерен север-северозападен, по билата силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1 градус, на 2000 метра – около минус 5.

Над Черноморието ще е облачно с валежи, като през деня снегът ще премине дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 7. Вълнението на морето ще е 4 бала.

Водещи

Най-четени