Валери Симеонов: НФСБ ще влезе в Европарламента 20.05 | 09:31

Не ни връзвайте с ГЕРБ, заяви Симеонов

От iNews.bg

Европа трябва да бъде използвана. Ние искаме България да вземе това, което може, в своя полза. Смятаме да влезем в Европейския парламент с отговорна мисия, а именно за България да бъдат извоювани по-добри условия.

Така лидерът на НФСБ и водач на листата на партията за евроизборите Валери Симеонов обобщи в ефира на TV7 задачата на бъдещите евродепутати на патриотичната формация.

Той беше категоричен, че НФСБ ще влезе в Европарламента и страната ни ще има своето евроскептично представителство в Брюксел. Представители на партията във всички избирателни комисии пък ще се борят да "опазят" гласовете и да не се стига до кражба, както стана на парламентарните избори през 2013 г., подчерта Валери Симеонов, който отбеляза, че са евроскептици, но и прагматици.

По думите му НФСБ се различава от останалите националистически организации поне по три точки:

- партията не е създадена като политическо генно инженерство, зад нея не стоят мръсни неясни капитали и външни сили. Освен това не произлиза от София и има подкрепа основно извън столицата.

- влизат в тази надпревара със стратегия, основана на националната доктрина на Григор Велев от "Целокупна България".

- имат много дълга история и завършени и отвоювани каузи.

Не ни връзвайте с ГЕРБ, заяви Симеонов и добави, че със съмишлениците му предпочитат да се наричат патриоти, а не националисти, защото "Атака" е съсипала понятието национализъм.

Той изрази песимизъм, че резултатът от тези избори ще даде тон за предсрочен парламентарен вот у нас. Вътре в парламента трябва да стане нещо, за да се стигне до избори, смята Валери Симеонов.

Водещи

Най-четени