Варицела плъзна в Центъра за имигранти в с. Ковачевци 09.07 | 11:34

В лагера е установен и случай на малария

От iNews.bg

Под карантина е поставен Центърът за имигранти в с. Ковачевци, съобщават от пресцентъра на областната администрация в Перник.

Ограничението е наложено заради регистрираните там случаи на варицела. От началото на месеца са заболели 7 деца, 2 от които се лекуват в болница, а останалите са на амбулаторно лечение.

Няма заболели от персонала, нито от възрастните в лагера, сочи редовният месечен доклад на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Перник, изпратен до областната администрация. Екипи на РЗИ - Перник извършват ежеседмичен мониторинг на хигиената в лагера. До момента не са регистрирани пропуски и несъответствия.

В лагера е установен и случай на малария при 54-годишен афганистанец. Болният е насочен за хоспитализация в специализирана клиника в София. Този вид малария не се предава от човек на човек, а се причинява от комари, уточняват от областната администрация.

Връчени са предписания за наблюдение на контактните лица, преустановяване на плановите имунизации, прием на неболедували деца и масови мероприятия.

Водещи

Най-четени