Варна под блокада заради срещата ЕС-Турция 25.03 | 13:38

От МВР ще пазат в тайна до последно кои улици ще се затварят и откъде ще минават кортежите

От iNews.bg

Блокадите, с които в София вече свикнаха заради срещи на високо ниво, се пренасят и във Варна. Утре, когато в Евксиноград ще пристигнат висши представители на ЕС, на българското правителство и турският президент Реджеп Ердоган, се очертават доста проблеми с трафика за варненци и гостите на града предвид изключително строгите мерки за сигурност.

Но още не се знае къде какви ограничения ще има и то съвсем умишлено. От МВР обявиха, че до последния момент няма да бъдат оповестени улиците, които ще се затварят, както и конкретният маршрут до резиденция Евксиноград, предаде Нова телевизия. Още вчера стана ясно, че Ердоган пък пристига и със своя охрана.

Морската столица е домакин на разговорите между турския президент Реджеп Тайип Ердоган, премиерът Бойко Борисов и лидерите на ЕС Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск. Очаква се срещата на върха да премине под знака на разговори за пари и бежанци. Ердоган заяви, че ще поиска оставащата сума от обещаните му 3 милиарда евро, за да държи сирийските бежанци в Турция.

От своя страна, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че проблемите между ЕС и Турция не спират да се увеличават, но Европа желае да укрепи сътрудничеството с Анкара.

Водещи

Най-четени