Варненската прокуратура нищи смъртта на мъж при ремонт на кораба "Българка" 29.10 | 11:30

Тежкият инцидент стана в неделя в Кораборемонтния завод в морската столица

От Ани Романова

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за смъртен инцидент при ремонт на кораб, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна е образувано досъдебно производство по повод инцидент със загинал и пострадал работник на борда на кораб "Българка", плаващ под малтийски флаг. Производството се води за причиняване на смърт и телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – по член 123 и по член 134 от НК.

Тежкият инцидент е станал в неделя в Кораборемонтния завод във Варна. При заваръчни дейности 50-годишен мъж е загинал. Предполага се, че причина за смъртта му е изтичане на газ и задушаване. Пострадал е и колега на загиналия, който е настанен с изгаряния във Военноморската болница във Варна.

Още вчера, 28 октомври, действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура. Извършен е оглед. Назначени са експертизи.

Снимката е илюстративна

Водещи

Най-четени