Варненци канят Борисов за зет, той реже ленти 15.08 | 16:53

Премиерът бе във Варна за празника на града, преряза ленти, посети няколко обекта и изгледа учение

От Диана Цветкова

Наситено бе посещението на министър-председателя Бойко Борисов във Варна. Той пристигна в морския град по случай християнския празник Успение Богородично, който е обявен и за Деня на Варна.

Премиерът заедно с министрите Ивайло Московски, Аню Ангелов и Лиляна Павлова наблюдаваха учение по търсене и спасяване по море.

Съвместното учение на Военноморските сили и Морската администрация се проведе във Варненския залив. При него бе разиграна ситуация, в която двама души са скочили от борда на бедстващ кораб при лоши метеорологични условия. В операцията се включиха катери на "Морска администрация" и един вертолет тип "Пантер" от вертолетната авиобаза "Чайка" на ВМС.

По време на визитата си Борисов откри многофункционалната спортната зала на варненската Първа езикова гимназия, преряза лентата и на разширението на детска градина № 8 "Христо Ботев", посети новостроящия се храм "Св. Прокопий Варненски" и реконструирания участък на бул. "Ген. Колев".

Иначе, в тържествата за Деня на Варна се включиха представителната военна част и духовият оркестър на Военноморските сили. На площад "Св. Св. Кирил и Методий" бяха издигнати Националното знаме, флагът на ЕС и на гр. Варна, а военните се включиха в шествието по повод празника на града.

На площада дойдоха и представители на гражданското сдружение "Варна диша", но като протестиращи. Те разпънаха плакати, скандираха "Браво, кмете!" и раздаваха на минувачите листовки с исканията си.

Така недоволните варненци протестираха срещу застрояването на Алея Първа. те настояват за бързи мерки за опазване на зелените площи и алеите в Морската градина, да се проведе спешно кръгла маса по проблемите на парка, а общината незабавно да предостави на сайта си всички одобрени проекти около Алея Първа и цялата документация за построеното в парка от 1990 г. насам.

От Партията на българските мъже се опитаха да привлекат вниманието на премиера с плакат, призоваващ "Бойко, стани варненски зет".

Най-четени