Велошествие в София в Деня без автомобили 22.09 | 10:05

Тръгва от Борисовата градина, всеки може да се включи

От iNews.bg

Всеки, който днес ще бъде в София, може да се включи във велопоход "Заедно с велосипед". Събитието ще започва в 10.00 часа сутринта до лятната сцена в Борисовата градина. Шествието ще премине през Ловния парк и Южния парк, като маршрутът е с дължина 13 км, съобщиха от Столична община.

За всички останали, които не са почитатели на велосипедите, са предвидени зумба танци, йога практика и образователни игри по безопасност на движението за децата.

Днес центърът на София е затворен за автомобили, но е широко отворен за велосипедисти и пешеходци.

Шествието "Заедно с велосипед" е част от инициативата "Европейска седмица на мобилността", която се осъществява с подкрепата на Столична община и Посолство на Кралство Дания.

При сборния пунк край лятната сцена ще присъстват зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев и Екатерина Йорданова – председател на комисията по транспорт към Столичния общински съвет.

Във велообиколката ще вземат участие и някои от професионалните велосипедисти от Novo Nordisk, с тяхната мисия за борба с диабета и подкрепа към спорта и здравословния начин на живот. Посетителите в Борисовата градина пък ще могат да тестват велосипедите на Drag Bicycles.

Водещи

Най-четени