Велчев подписа молбата за екстрадиране на Таки 17.05 | 15:03

Чакаме отговор от властите в ОАЕ, коментира говорителят на Главния прокурор

От Ивелина Георгиева

Главният прокурор на Република България Борис Велчев е подписал молбата за екстрадирането на Христофорос Аманатидис, по-известен като Таки, от Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Заедно с прилежащата необходима документация молбата е депозирана в Министерството на правосъдието, откъдето то трябва по съответния ред да я придвижи към Министерството на правосъдието на ОАЕ.

Това коментира говорителят на Главния прокурор Стелияна Кожухарова. "Оставяме в очакване за решението на компетентните органи от Емирствата по повод нашата молба", допълни тя.

Редът, по който ще продължи наказателното производство срещу Аманатидис зависи от това дали той ще бъде предаден за съдене в нашата държава или не.

iNews припомня, че на 9 май, издирван по линия на Интерпол, бе задържан Таки, а на 14 май в Прокуратурата на България официално постъпиха документите по задържането му от властите в ОАЕ.

Таки е приведен в затвора в Дубай, където изчаква докуменитет от българска страна и решение на комптетентните органи там да бъде предаден или не за съдене на българските власти.

Най-четени