Версия: Панчев убил Пелов заради дългове 06.06 | 12:05

Убиецът е в критично състояние, засега не може да бъде разпитан

От iNews.bg

Неуредени финансови взаимоотношения са основната версия за убийството на избягалия от затвора Владимир Пелов в Ботевград. Това стана ясно от извънредния брифинг на полицията и прокуратурата, предаде бТВ.

Пелов и Марио Панчев, който е ранен след стрелбата, са били приятели в миналото и са имали общ бизнес. Заради споровете за пари между двамата обаче в последно време са били по-скоро врагове.

На брифинга стана ясно още, че няма оперативни данни спорът между двамата да е бил заради жена. Такава информация се появи неофициално по-рано днес.

За стрелбата снощи вече са разпитани 7 свидетели. Назначена е и експертиза. Освен, че на мястото на инцидента са намерени 3 пистолета, както стана ясно по-рано, при допълнителния оглед са открити и 7 гилзи. Разпитани са и близки на починалия, както и лица, които са откарали пострадалия до болницата.

От полицията заявиха, че Марио Панчев не е давал информация във връзка с издирването на беглеца от Софийския централен затвор. Панчев в момента е в реанимацията на "Пирогов” с опасност за живота и не е в състояние да бъде разпитан. По думите на окръжния прокурор в периметъра, където се е случила стрелбата, няма видеокамери.

Водещи

Най-четени