Веселин Марешки: Министърът на МВР Бойко Рашков трябва незабавно да си подаде оставката 16.08 | 18:00

На насроченото заседание на парламента във вторник, Рашков трябва да бъде извикан, за да даде обяснение защо е прикривал тези дискове и не е съдействал своевременно за разкриването на истината, смята лидерът на Воля

От iNews.bg

"Министърът на МВР Бойко Рашков трябва незабавно да си подаде оставката след двете скандални разкрития на Николай Хаджигенов". Това написа в профила си във Фейсбук лидерътна ПП Воля Веселин Марешки.
Народният представител от ИБГНИ Николай Хаджигенов публично заяви, че 13 месеца е издирвал дискове на МВР, съдържащи записи с полицейското насилие от протестите през 2020 г. Това означава, че и служебният министър, встъпил в длъжност преди 3 месеца, също е укривал тези дискове. Второ – Хаджигенов разкри също, че е получил съдействие от МВР едва след съставянето на парламентарна комисия по темата – в края на месец юли. С това отново потвърди, че служебният министър не е съдействал, за да излязат тези записи наяве, посочва той.
"След такова сериозно разобличение, Рашков няма как да остане повече на този пост.", категоричен е Веселин Марешки.
На насроченото заседание на парламента във вторник, Рашков трябва да бъде извикан, за да даде обяснение защо е прикривал тези дискове и не е съдействал своевременно за разкриването на истината, смята лидерът на Воля.

Водещи

Най-четени