Взривиха кола в Димитровград 20.06 | 14:16

Други два автомобила пострадаха тази нощ в Русе след умишлен палеж на такси

От iNews.bg

Кола е била взривена тази нощ в Димитровград. Взривното устройство е избухнало, когато автомобилът е бил паркиран на ул. "Гоце Делчев". Инцидентът е станал около 2:30 ч., когато в местното управление на полицията е получен сигнал за пожар в лек автомобил "Мазда". Колата е собственост на 29-годишна жена, живееща на същия адрес, предаде БГНЕС.

Криминалистите са установили, че е имало заложено самоделно взривно устройство под задната част на колата. Към момента районът на инцидента продължава да е отцепен до пристигане на екипи от ДАТО. В ареста на полицията е задържан 32-годишен димитровградчанин, за когото се предполага, че има връзка с взрива. По непотвърдена информация става дума за лични взаимоотношения между 29 - годишната собственичка на колата и 32-годишния мъж.  Паралелно с това в Русе е бил подпален автомобил на таксиметров шофьор. Инцидентът е станал също тази нощ пред блок "Сърнена гора" в кв."Родина". Това е втори подобен случай в дунавския град. Колата е изгоряла напълно, пострадал е и намиращият се в съседство "Форд". Собственикът на таксиметровата кола Николай Николов разказа, че се е събудил от силен гръм малко след 2 ч. през нощта. Имало е ярка светлина и е видял, че автомобилът му гори.

Извиканият екип на пожарната е угасил пламъците, но колата е безвъзвратно унищожена. Пожарникарите са категорични, че става въпрос за умишлен палеж, като най-вероятно стъклото на една от предните врати е било счупено и оттам е подпалено. Това е вторият таксиметров автомобил на Николай Николов, който е подпален. Първият случай е отпреди година и един месец. Според експерти и двата пъти палежът е извършен по идентичен начин. Мъжът работи от 16 години като таксиметров шофьор и винаги е бил към фирма. Категоричен е, че не е получавал заплахи, няма и лични дрязги с никого. Казва, че е нормално в този бранш да се разменят остри думи, но няма идея кой би стигнал до такава стъпка.

Водещи

Най-четени