Взривиха пицария в Чирпан със самоделна бомба 09.11 | 11:48

Няма пострадали, ще има повторен оглед на мястото

От Филипа Тодева

Самоделно взривно устройство избухна в чирпанско заведение, съобщиха от ОДМВР в Стара Загора.

Вчера около 19:50 ч. в Районно управление "Полиция" - Чирпан е получено съобщение за това, че малко по-рано в района на ресторант-пицария "San Martin" в града, стопанисвана от 51-годишен чирпанец, е чут силен гръм и са нанесени материални щети по конструкция на заведението - счупени са два стъклопакета.

По време на инцидента заведението не е работило поради ремонтни дейности, като в едно от помещенията му се намирали четирима строителни работници.

В резултат на първоначалния оглед, осъществен от служители на Районно управление "Полиция" - Чирпан, със съдействието на служители на СДОТО, е установено, че се касае за взривено самоделно взривно устройство. Констатирано е, че няма пострадали лица, нанесени материали щети на други сгради в близост или на коли.

Районът около местопроизшествието е отцепен, извършени са проверки на питейни заведение, търговски обекти и лица, намиращи се в близост до пицарията. Снети са обяснения от свидетели – очевидци на инцидента. Оредстои извършването на повторен оглед на местопроизшествието.

Водещи

Най-четени