Взривовете на скалите на отсечката Кричим-Девин продължават 17.02 | 15:42

Възможно е дейностите да продължат и утре

От iNews.bg

Продължава разчистването на пътната отсечка Кричим-Девин. До края на деня, а може и утре да продължат контролираните взривове на срутващия се скат, каза кметът на община Кричим Атанас Калчев.

Проблемният участък е на 4 км от Кричим в посока към Девин. При взривовете ще бъдат използвани общо около един тон взривни вещества и се очаква да бъдат премахнати около 10 000 тона скална маса. До възстановяването на движението по пътя трафикът се пренасочва от Пловдив през Асеновград - Чепеларе - Смолян.

Премахването на опасните скални късове, които са надвиснали над пътя, става на етапи, тъй като при един голям взрив има опасност да падне целият скат. По думите на кмета сапьорите, които са от Смолян, внимават и заради намиращата се в този участък подземна инфраструктура, която е предназначена за съоръженията на каскадата.

При първия взрив са паднали около 10 куб. м скала. "Пътят ще бъде отворен за движение възможно най-бързо, но за укрепването на ската ще се мисли на по-късен етап", добави кметът на Кричим, цитиран от БТА.

Водещи

Най-четени