Вигенин: Путин не се опитва да каже нещо на страната ни 08.02 | 18:24

Така външният ни министър коментира снимката на България, показана в Сочи

От Кремена Бедерева

Снимката, показана на откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи, която показа страната ни, разположена на територията с Македония, Беломорска Тракия и Северна Добруджа, не означава нищо.

"Президентът на Русия Владимир Путин не се опитва да каже нещо на страната ни." Това заяви външният министър Кристиан Вигенин в ефира на bTV.

"Времето на прекрояване на държавни граници приключи. Скоро всички ние ще живеем в едни общи граници - тези на Европейския съюз", смята министърът ни.

 

Вигенин коментира и АБВ. По думите му случаят АБВ е зад нас. "Партията се показа като единна. И ако мога да си позволя един коментар. Преди повече от 15 години можех да разбера Ивайло Калфин, когато тръгнаха да правят левицата. Сега не го разбирам защо прави ретролевица – с хората от миналото."

Запитан кои ще са имената, номинирани от БСП за еврокомисари, той отговори: "Ние трябва да бъдем функция на политиката, не обратно. Ние имаме 10 проекта, които предлагаме на българските граждани. И тези проекти ще бъдат нашата европейска платформа. Никой няма съмнение, че Илияна Йотова ще намери място в листата, както и Сергей Станишев и то на първото място, ако той реши, че ще поеме този ангажимент".

Според него партията се ангажира максимално чрез своя лидер в тези избори. Вторият аргумент – като президент на ПЕС би трябвало пряко да участва в тази битка. В крайна сметка решението е негово.

Водещи

Най-четени