Визита на Борисов утре в Лихтенщай, в петък – в Давос 24.01 | 15:59

На Световния иконмически форум той ще участва в дискусия за Западните Балкани

От iNews.bg

Министър-председателят Бойко Борисов заминава утре за Кралство Лихтенщайн. Той ще проведе срещи с принца-престолонаследник Алоис фон унд цу Лихтенщайн, с премиера Адриан Хаслер и с министъра на външните работи, правосъдието и културата Аурелиа Фрик. По време на разговорите ще бъдат обсъдени възможностите за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения, задълбочаване на сътрудничеството по финансови и данъчни въпроси, както и приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Визитата на българския премиер в Лихтенщайн и срещата му с принца-престолонаследник са първите на такова ниво между двете държави.

На 26 януари министър-председателят Борисов ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, който се провежда под мотото "Да създадем общо бъдеще в един разединен свят". Премиерът ще участва в дискусия на тема: "Ускоряване на дългосрочното развитие на Западните Балкани". В програмата му са предвидени и двустранни срещи със световни политически и икономически лидери, участващи във форума.

В делегацията на премиера Борисов са включени министрите на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и на туризма Николина Ангелкова.

Водещи

Най-четени