Виновникът за мелето на спирката в Пловдив може да лежи 3 години в затвора 20.05 | 11:00

Пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи са отрицателни

От Теодора Кокаланова

"Голяма е вероятността и двамата водачи да имат вина за катастрофата на моста на Герджика в Пловдив, при която момиче пострада тежко на автобусна спирка. Законът предвижда за това престъпление лишаване от свобода до три години или пробация", съобщи прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура, поела случая.

Образувано е незабавно досъдебно производство за причинена средна телесна повреда. Засега производството се води срещу неизвестен извършител до установяване на вината на участниците, или съучастниците, информира агенция "Фокус". Според първоначалните данни, спортният автомобил, управляван от гръцки студент, се е движил със скорост над 100 км/ч.

Навлизайки в кръстовището на зелен сигнал, движейки се по ул. "Победа", му е било отнето предимството от лек автомобил с марка "Mercedes", който в същото време е правел завой наляво по ул. "Сава Муткуров". Следва сблъсък между двата автомобила. Водачът на спортната кола губи управление и блъска чакащата на спирката девойка, която е с опасност за живота.

"Динамична е обстановката около разследването", посочи прокурор Илиев. Ще се разпитват свидетели, ще се събират доказателства, след което ще се назначи и техническа експертиза. Направени са тестове за алкохол и на двамата водачи, а на гръцкия студент и за наркотици. "Всички проби са отрицателни", добави Атанас Илиев. 

Междувременно остава опасността за живота на 16-годишното момиче. Момичето е настанено в Клиника по анестезиология и интензивно лечение, в тежко състояние, с фрактури на двете бедра и фрактури на черепните кости. Състоянието на пострадалата е стабилизирано, подготвят я за операция на двата крака. 

Водещи

Най-четени