Внимавайте! Очаква ни горещ августовски ден 09.08 | 07:00

Код "жълт" е обявен от синоптиците в 11 области в страната

От Кремена Бедерева

Код "жълт" е обявен днес от синоптиците в 11 области в страната заради очакваните високи температури, съобщиха от НИМХ. Предупреждението се отнася за областите Благоевградска, Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Сливенска, Ямболска, Великотърновска, Русенска и Плевенска.

Код "жълто" се обявява при потенциално опасно време. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, съветват синоптиците.

Времето днес ще бъде слънчево, след обяд отново горещо. Привечер над планинските райони на Западна България ще се развива купеста облачност. До полунощ само на отделни места там ще превали и прегърми.

В западната част от Дунавската равнина ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури се очаква да бъдат между 33 и 38 градуса, в София - около 33 градуса.

В планините също ще бъде слънчево. Привечер над масивите в Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северозапад и север, по най-високите части от югозапад.

Максимална температура на 1200 м ще бъде около 26 градуса, а на 2000 м около 19 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево, с характерния бриз. Максималните температури ще бъдат от 28 до 30 градуса. Температурата на морската вода - 24 - 25 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.

Но хубавото време и горещите градуса са само за днес. От утре синоптиците обещават захлаждане, като ще нахлуе по-хладен въздух и температурите ще се понижат чувствително

Ще има валежи и гръмотевични бури, отначало в Западна, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък - в Централна и Източна България.

Водещи

Най-четени