Внимание! Пазете се от крадци на Женския пазар 01.04 | 11:24

Мястото се е превърнало в средище на контрабанда и побоища

От Теодора Кокаланова

Женският пазар в София се е превърнал в средище на контрабанда, а кражбите и побоищата са обичайни явления, споделят жители на района. Хората настояват държавата да защити адекватно инвестицията на Столична община в ремонтираното тържище и събират протестна подписка.

Целият район деградира, оплакват се местните. Някои от тях са родени в квартала и казват, че той е започнал да се обезлюдява. Наложило се затваряне на училището, тъй като крадците се чувствали безнаказани. 

Обирите на жилищата са друг проблем, от който страдат много от живеещите в кооперациите около Женския пазар. Извършителите не ги е страх дори от камерите за сигурност, които ги заснемат.  

Според Вълко Мартинов, зам.-шеф на Трето районно управление "Полиция", органите на реда се отзовават на всеки подаден сигнал от граждани. Полицаите провеждат специализирани акции всекидневно.

"От началото на годината на територията на Женския пазар са задържани 83 лица по различни поводи. 18 души са осъдени за продажба на цигари без бандерол, кражби и грабеж", уточнява Мартинов. Той обаче отбеляза, че правомощията на полицаите са за арест до 24 часа, а другите мерки за неотклонение могат да налагат прокуратурата и съдът, информира Нова телевизия.  

Водещи

Най-четени