Военните вече изграждат ограда по границата ни с Турция 24.10 | 16:58

Ще бъдат издигнати технически съоръжения, които няма да допускат преминаването на чужденци от трети страни на българска територия

От Мая Александрова

Българската армия започва изграждането на инженерно-техническо съоръжение на границата с Турция заради вълната от бежанци в страната ни.

В съответствие с мерките, предложени от военния министър Ангел Найденов, започва подобряването на проходимостта и възстановяването на пътищата в участъка от пирамида 268 при с. Лесово до пирамида 206 при с. Крайново на границата с Турция. Тези дейности са свързани с изграждането на инженерно-техническото съоръжение съгласно решение на Министерския съвет.

Българската армия се включва с личен състав и техника според плана за ограничаване потока на граждани от трети страни на територията на страната.

Изпълнението започва от днес със заповед на министъра на отбраната, съобщи в. "24 часа". Финансовите средства ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и чрез целево финансиране от европейски фондове.

След извънредното заседание на Министерския съвет във връзка с бежанската криза в България, Ангел Найденов обяви, че Министерството на отбраната започва възстановяване на 107 км. от пътищата и подходите към зоната, на която предстои да бъдат изградени техническите съоръжения за недопускане преминаването на българска територия.

Той посочи, че по предварителна оценка тази дейност ще се приключи в рамките на 35-40 дни.

Водещи

Най-четени