Военното НДК вече може да бъде преустроено 21.03 | 17:17

Мгистратите и прокурорите ще могат да се нанесат след половин година

От iNews.bg

Военното НДК вече може да бъде преустроено. Това стана възможно, след като на 20 март главният архитект на Столична община Петър Диков е одобрил проекта за преустройство на сградата на бул. "Ген. Скобелев" № 23 в София, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Недовършеният обект трябва да приюти част от Софийския районен съд и районната прокуратура.

Строителните и монтажните работи могат да започнат след изтичане на 14-дневния срок за обжалване по реда на чл. 149, ал. 1 и ал. 3 от Закона за устройство на територията, посочиха от ведомството.

За цялостното преустройство на сградата, която е собственост на Министерството на правосъдието, Министерският съвет отпусна 10,7 млн. лв. с решение от 11 март т.г.

Ремонтните дейности трябва да се осъществят от строителния Консорциум "РСРП" - София, който спечели обществената поръчка за проектиране и извършване на строително-монтажните работи на 6 декември 2012 г.

Срокът за приключване на ремонтните дейности е 180 дни.

Т.нар военно НДК в идеалния център на София се появи на мястото на стария комплекс на Военноисторическия музей. По време на първия мандат на ГЕРБ стана ясно, че сградата няма да се ползва от министерството на отбраната и така се появи идеята там да се премести част от Софийския районен съд.

Водещи

Най-четени