Враговете на Христо Иванов атакуват и името на коалицията 11.02 | 14:52

Търговец на килими оспорва в съда регистрацията на "Движение „Да, България“

От iNews.bg

Нова жалба е постъпила срещу партията на бившия правосъден министър Христо Иванов, този път обаче е срещу сключената от него предизборна коалиция "Движение Да, България", в която влизат също "Зелените" и ДЕОС. За това съобщи във Фейсбук шефът на партийния щаб Антоанета Цонева, предаде Мадиапуул.

"Нова жалба. Сега се обжалва решението на ЦИК от търговец на килими, който е искал да регистрира търговската марка "Движение Да България" в патентното ведомство и сега настоява за заличаването на регистрацията ни пред ВАС. Наистина не си дават сметка с какви хора си имат работа", коментира Цонева в петък.

Според информация на сайта жалбата е от човек с име Метин Деда, който претендира, че през декември миналата година се е опитал да регистрира търговска марка с името "Движение Да, България". Деда търгува с текстил.

Очаква се ЦИК да защитава пред съда решението си да регистрира коалицията "Движение Да, България".

В началото на седмицата окончателната съдебна регистрация на новоучредената партия "Да, България" беше спряна в последния ден преди крайния срок. Това попречи на формацията да се яви самостоятелно на изборите, но пък за един ден бе договорена коалиция със "Зелените" и ДЕОС. Спешно бяха събрани и над 20 000 подписа (при необходими 2500), за да се регистрира коалицията пред ЦИК.

Водещи

Най-четени