Втора оставка - зам.-министърът на енергетиката също си тръгва 18.05 | 13:11

Делян Добрев заема поста на подалия оставка Марий Косев

От Кремена Бедерева

Две оставки за деня до момента. След като министърът на транспорта Александър Цветков подаде оставка си днес, зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев също напуска поста си, съобщиха от правителствената информационна служба. 

На негово място ще бъде назначен депутатът от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев, който е зам.-председател на енергийна комисия.

Мотиви за оставката на Косев не бяха коментирани. "Тя е за всичко”, коментира пред агенция "Фокус" депутатът Валентин Николов на въпрос – дали заради проекта за АЕЦ "Белене”, или заради друго е подал оставката си Марий Косев.

В парламента усилено се говори за оставките на шестима зам.-министри, пише агенцията. "Казвам ви само за един потвърден. Отчетен е фактът, че не е добра комуникацията между парламента и сектора по енергетиката. Добрев ще отговаря много добре на профила. Знам само, че Косев е освободен, но не знам защо е освободен, по-късно ще има подробности”, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Валентин Николов.

Марий Косев зае поста на зам.-министър миналата година през юни месец.

Неговото назначение дойде, след като самият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков го предложи.

Делян Александров Добрев е роден на 14. 05. 1978 г. в гр. Хасково, женен е, икономист по професия. До момента е народен представител, зам.-председател на Комисията по Икономическа политика, енергетика и туризъм към парламента.

Висшето си образование Добрев завършва в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ, специализирал е "Счетоводство и Финанси" в Лондонския Университет по Икономика и Политически Науки, Лондон, Великобритания.

В професионалната си кариера Делян Добрев работи в KPMG, Торонто, Канада, Областната управа на област Хасково, Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, Районен съд – Хасково. Владее английски език.

Водещи

Най-четени