Вучков обеща: Няма да пипаме заплатите и социалните права на полицаите 18.12 | 11:38

Реформата в МВР щяла да мине гладко и без сътресения

От Христина Рафаилова

Промените закона за МВР  няма да засегнат социалните права на служителите в системата. Това гарантира от парламентарната трибуна вътрешният министър Веселин Вучкова  по време да дебатите за изменения на текста.   

МВР шефът беше категоричен, че няма да има и намаление на заплатите, каквито притеснения имало сред полицаи и пожарникари, информира агенция "Фокус". 

От трибуната  силовият министър коментира и предложенията да бъдат иззети полицейските функции от Държавната агенция "Национална сигурност".  Според него родното ФБР  не можело да се справи "с голямото предизвикателство разследване на престъпления по Наказателно – процесуалния кодекс. 

Вучков обеща реформата в  МВР да мине  без сътресение. " Тя не е конфликт на персони с оглед на конкретни личности. Става дума и за балансиращата роля на президента, която имаше в продължение на 25 години и е неясно защо бе отнета. Изразявам тревога за бюджета", каза Вучков. 

Министърът даде заявка и за административна реформа, като текстовете  вероятно щели да  бъдат готови  до 1 април следващата година. 

"Силно се надявам и мога да гарантирам, че няма да има скандални персонални назначения, най-малко, защото закона няма да го позволява", заяви още Вучков.

Той обеща също така  да няма скандални персонални назначения.

Водещи

Най-четени