Външно: Осъждаме атентата в съседна, приятелска и съюзническа Турция 19.03 | 17:26

Митов и Борисов излязоха с изявления за терористичния акт в Истанбул

От iNews.bg

При атентата в центъра на Истанбул днес са загинали петима души и 36 са били ранени. Сред жертвите няма българи, уточниха по-рано от Министерството на външните работи.

Министърът на външните работи излезе с официално изявление, малко след това:

България остро осъжда самоубийствения терористичен акт, извършен днес преди обяд в Истанбул, довел до смъртта на петима и раняването на около 20 граждани, включително чужденци.  

С тъга и възмущение следим днешните трагични събития в най-известната и оживена част от центъра на Истанбул. Само шест дни след кървавата атака в столицата Анкара, отнела 37 живота, в съседна, приятелска и съюзническа  Република Турция, отново се дават невинни жертви на терора.

 Изразяваме най-искрени съболезнования на близките на загиналите и пожелаваме успешно възстановяване на ранените.

България е съпричастна с усилията на компетентните органи на Република Турция за скорошното разкриване на поръчителите на атентата.

От пресслужбата на МС информираха, че премиерът Бойко Борисов е изпратил телеграма до своя турски колега Ахмет Давутоглу. Министър-председателят поднася съболезнованията си към близките и семействата на загиналите и отправя пожелания за бързо възстановяване на ранените.

"Правителството на Република България остро осъжда поредната кървава атака, извършена само шест дни след жестокия терористичен акт в столицата на съседна Турция – Анкара, довел до 37 жертви", пише в
телеграмата си министър-председателят. 

"В настоящата тежка обстановка на насилие, заливащо приятелска Турция – съюзник в НАТО, най-категорично изразяваме нашата съпричастност с болката и подкрепа за усилията на страната в борбата срещу тероризма", допълва премиерът Борисов.

Водещи

Най-четени