ГЕРБ дават на БСП комисията за председателството на ЕС 03.05 | 10:34

Не го заслужавате, но това е демократично, каза заместникът на Борисов

От iNews.bg

ГЕРБ ще даде на БСП да оглави парламентарната комисия, която ще отговаря за българското председателство на Съвета на ЕС. Това обяви заместникът на Бойко Борисов и шеф на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. "При разпределението на комисиите сме предвидили вие да вземете тази за председателството, не защото го заслужавате, а защото това е демократичният начин", каза той, цитиран от "Фокус". Изказването му идва по повод предложението Деница Златева от служебния кабинет да отговаря за председателството ни на ЕС, което започва догодина и в редовния кабинет.

"Винаги казваме, че трябва да търсим точки около които да се обединяваме", посочи той и допълни, че по председателството на ЕС трябва да има приемственост, защото това е национална кауза. Цветанов обясни, че с предложението към Деница Златева от ГЕРБ са искали да покажат, че председателството е приоритет. "Явно вашият подход и манталитет е да рушите, да всявате омраза и разединение", обърна се той с критики към БСП.

По повод изказването на Корнелия Нинова от тази сутрин, че е била притискана да направи коалиция с ГЕРБ, Цветанов отбеляза, че нито партията му, нито парламентарната й група, някога са разглеждали възможността за съвместно управление със социалистите. "Може да ви се иска, но това няма как да стане", категоричен бе Цветанов. Въпреки това обаче той отбеляза, че ГЕРБ протяга ръка към всеки проблем, който може да бъде решен съвместно. "Всички ние сме част от успеха и развитието на България", каза още той.

"Утре ще бъде гласуван кабинетът "Борисов 3", ще направим всичко възможно да не допускаме вашите грешки, както и да не допускаме наши отново", обясни Цветанов. Според него БСП продължават да са в предизборен период. "Успяхте да спечелите президентските избори и повярвахте, че това е вашата подкрепа, но не е - никой не иска БСП на власт", отсече той. Цветан Цветанов.

Водещи

Най-четени