ГЕРБ предложили 1 млн. лв. на Петното, за да щурмува парламента 08.04 | 16:37

Среща между Бойко Борисов, Бисер Миланов – Петното и лидера на движение "Свобода" Йордан Бонев е имало

От Ивелина Георгиева

ГЕРБ предлагали 1 милиона лева на приближени до Бисер Миланов – Петното, за да влязат и да превземат парламента по време на миналогодишните летни протести. Това стана ясно от признанията на лидера на Национално движение "Свобода" Йордан Бонев, който бе изслушан по-рано днес в парламентарната комисия, работеща по случая.

От думите му стана ясно още, че среща между него, Бойко Борисов и Бисер Миланов – Петното е имало.

Първоначално Миланов е имал среща с депутата от ГЕРБ Пламен Нунев в Русе, след което потърсил за контакт Борисов около 25 декември.

"Миланов ми каза да пиша на Бойко Борисов във Facebook, от него получавам отговор от Бойко Борисов – напиши си телефонния номер. Получавам телефонно обаждане, в което Борисов казва: елате да пием кафе в Банкя. На другия ден аз, Бисер Миланов, Деян Стефанов и Марио Генчев отиваме. Аз и Бисер Миланов влязохме в къщата в Банкя, разказа Йордан Бонев.

Срещата в Банкя продължила 3 часа, като на нея основна тема била организацията на протест.

По думите на Бонев е предстоял вот на недоверие към кабинета, на който е трябвало да пуснат уведомление, че ще организират протест под формата на движение "Свобода", което да бъде запълнено с членове на ГЕРБ.

Планът беше – когато излезем на протест, да се сформират групи, които да предизвикат сблъсък с органите на реда с цел радикализиране, с което да се свали кабинетът. Ако го изпълним, ни беше обещана паричната сума от 500 000 лева и да заместим ПП "Атака" в парламента", разказа Йордан Бонев.

За да бъдат обиколени структурите на движение "Свобода" в страната и да бъдат активизирани техните представители, хората на Бонев взели капаро от 12 000 лева.

Разпитаният в парламентарната комисия бе категоричен, че летните протести са абсолютно организирани от ГЕРБ.

Водещи

Най-четени