ГЕРБ се отдръпва от ключови постове при реформаторски кабинет 19.12 | 10:13

Няма да е добре лидер на някоя от партиите в Блока да стане премиер, казва Владислав Горанов

От iNews.bg

Най-голямата партия в парламента – ГЕРБ, ще се отдръпне от ключови постове при евентуално съставяне на редовно правителство с мандата на Реформаторския блок. Това стана ясно от думите на финансовия министър в оставка Владислав Горанов. Според него Бойко Борисов няма да бъде премиер в реформаторски кабинет, а самият Горанов няма да заема поста, на който се намира в момента, обясни той пред бТВ. Хора на ГЕРБ няма да някои други постове в правителството.

В същото време обаче Горанов гледа скептично към вариантът някой от лидерите на партиите в РБ да заеме поста министър-председател. "За мен не е добре лидер на някои от формациите в Реформаторския блок да оглави правителство", каза още той. И бе категоричен, че няма как ГЕРБ да "подарят" 87 гласа за преформаторски кабинет "безрезервно". Ако това се случи, то ще бъде за сметка на определени политики, зад които застава ГЕРБ и които ще трябва да бъдат отстоявани от евентуалното ново правителство.

В думите на Горанов обаче се чете и определен песимизъм по отношение на съставянето на нов редовен кабинет и запазването на сегашното Народно събрание. Той отбеляза, че е говорил със своя колега Томислав Дончев, който също смятал, че парламентът е изчерпан и трябва да се отиде към предсрочни избори, предаде КРОСС. "В ГЕРБ може да се разделим точно на половина. Една част от колегите смятат, че трябва да се продължи работата на това Народно събрание, за да се свършат някои работи, да се отговори на референдума и да се промени Изборния кодекс", обясни още Горанов.

Водещи

Най-четени