Газова бутилка гръмна и излетя от блок в Разград 09.10 | 13:18

По чудо не е пострадало нито семейството, нито хора навън

От iNews.bg

Газова бутилка гръмна в апартамент в разградския квартал "Орел". Взривът откърти дограма на прозорец, а бутилката летя над 10 метра и повреди паркиран автомобил, предаде Дарик.

Инцидентът е станал малко след 10.00 часа днес в апартамент на шестия етаж в блок 8, вход В в ж.к. "Орел", непосредствено до бившия дом "Майка и дете" в Разград.

Съседите чули силен гръм и видели парчета от дограмата в кухнята на пострадалото жилище да лети във всички посоки. Парчета стъкло имаше и до отсрещната детска площадка. Имало и пламъци – разказаха съседи.

По чудо не е пострадал нито някой от семейството, нито пък хора навън. В апартамента живее семейство с две малки деца – едното в детската градина, другото – в начално училище. Съпругата работи в куриерска фирма, а съпругът – в електроснабдително дружество. Взривът е унищожил всичко в кухнята им.

Две пожарни коли дошли веднага на мястото на инцидента. След тях се наложи да дойде и трета – с 30-метровата стълба на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

На стълбата се качиха двама огнеборци и се издигнаха на височината на пострадалия апартамент, тъй като в гъстата корона на близкото дърво бяха останали две големи парчета от дограмата и съществуваше опасност да паднат и да пострада минувач.

Друго парче от дограмата обаче ударило стъкло на "Фолксваген", паркиран пред съседния вход. Стъклото е напукано на дребни сегменти.

Водещи

Най-четени