Гасенето на пожара в Кресненското дефиле ще продължи и утре 27.08 | 17:56

Няколко къщи са били изпепелени от пламъците в селата Ощава и Стара Кресна

От iNews.bg

Пожарът в Кресненското дефиле се очаква да бъде потушен утре. Около Кривия тунел все още има пламъци, в самия тунел няма електричество, предаде БГНЕС. Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че силният и сух вятър възстановява и запалва вече изгасени огнища. Той предупреди водачите по Е79 да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост.

Седем къщи са изгорели в района на кресненските села Стара Кресна и Ощава. Според кмета на Кресна Николай Георгиев 3 от тях са били постоянно обитавани, а останалите са се ползвали за вили, предаде "Фокус". Георгиев добави, че е възстановено изцяло електрозахранването в община Кресна, включително и в село Ощава.

Днес следобед в Мелник е изгоряла къща. Тя е била подпалена от обитателя й, който има здравословни проблеми. Огънят е спрян преди да стигне до хълма в посока Рожен, няма опасност съседни сгради да бъдат опожарени.

Пожар е имало и в близост до коритото на река Марица в Пазарджик. Там огънят е бил веднага потушен и са изгорели около 10 кв. м сухи треви. По информация на "Фокус" наблизо има голяма бензиностанция. За щастие пламъците не са стигнали до нея.

Водещи

Най-четени