Гей скандал в СУ! Преподавател рекетирал студенти, за да им завери 16.12 | 21:08

Факултетът по право иска уволнение на главен асистент Чавдар Стоянов

От iNews.bg

Факултетният съвет е предложил на ректора на Софийския университет да уволни главен асистент Чавдар Стоянов - преподавател по международно публично право, съобщи БНТ.

Причината за това решение са оплаквания на студенти от юридическия университет на най-старото висше училище в България, че Стоянов търси интимни отношения с тях, за да даде заверки на семестъра.

Факултетният съвет е взел решението си въз основата на техните свидетелски показания. Самият Стоянов отрича обвиненията и заявява, че ако бъде уволнен, ще търси правата си по съдебен път.

Студенти разказват пред телевизята, че поведението на преподавателя било известно от години. Конкретен повод за искането на неговото уволнение обаче станали оплакванията на второкурсника Денислав Петров, че получава есемеси от Стоянов с покани да пият заедно кафе. Освен това, преподавателят предложил на Денислав за по-лесна заверка да направи сто лицеви опори без тениска.

Според студентка също от втори курс и други момчета получавали такива есемеси и тази, и предишни години и затова студентите решили да поискат уволнението на преподавателя.

150 колеги на Денислав са се подписали срещу Стоянов и поставили въпроса пред Факултетния съвет. Предната вечер всички 31 души, присъствали на съвета, гласували за уволнението на Стоянов. Преди това са изслушани студентите от втори курс.

Представител на студентите в съвета разказва, че като доказателства са били показани есемесите.

Гл. асистент Стоянов отрича всички обвинения и показва подписите на студенти в своя защита. Казва още, че случващото се е атака на студентите срещу него, защото е строг преподавател и изисква много.

"Един от студентите - Денислав Петров от девета група, не изпълни нито една от възложените му от мен контролни задачи. Аз му възложих доклад, възложих му няколко контролни, той не можа да се справи, след което блъсна вратата, напусна упражнението и заяви, че ще видя какъв компромат можел да спретне. Няма абсолютно нищо вярно в желанието за каквито и да било интимни отношения с когото и да било от колегите, които се визират", обяснява преподавателят.

Стоянов отрича да е карал Денислав Петров да прави лицеви опори. Смята още, че има кампания срещу него и от страна на декана на Юридическия факултет.

 

 

Водещи

Най-четени