Генералният секретар на МВР също очаква жертви след експлозията в Горни Лом 01.10 | 23:07

Кризисен щаб заседава в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

От Христина Рафаилова

Генералният секретар на МВР Светлозар Лазаров също предвижда, че трагедията във фабриката в Горни Лом ще завърши с жертви, предаде БНР. 

За момента няма официална информация колко души са ранени или загинали.  Три жени, които са били на портала на предприятието са пострадали, но няма опасност за живота им.

Според местните  жители  жертвите на инцидента се между 10 и 15 души. В момента в завода зее огромен кратер, според очевидци. Линейки, Пожарна и Полиция чакат в готовност да извозват оцелели. Но оптимистични новини няма. По време на инцидента фабриката е работила и е била пълна със служители. Спекулира се, че там е имало поне 17 души, сред които и собствениците на предприятието.

Сформиран е кризисен щаб в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Анализира ситуацията и набелязва конкретни действия за обезопасяване на района и гарантиране сигурността на гражданите и спасителните екип. 

 Екипите ще могат да влязат във фабриката едва 24 часа след експлозията. В светлата част на деня районът ще бъде огледан с безмоторни самолети. 

Водещи

Най-четени