Георги Божинов: БСП заложи на евтин популизъм 07.02 | 08:58

Става въпрос ограничаването на депутатските мандати

От iNews.bg

По време на последния конгрес на БСП, който се състоя през уикенда в НДК, членовете на партията решиха техните представители да не могат да бъдат народни представители повече от 12 години. Ограничаването на депутатските мандати обаче беше атакувано и от някои от представителите на формацията.

"Ограничаването на депутатските мандати е евтин популизъм", каза депутатът от БСП Георги Божинов, който попадна сред "пенсионираните" кадри, пред bTV. Други, които няма да имат възможност да влязат в парламента са Михаил Миков и Янаки Стоилов.

"Вярно е, че повече от 1000 души бяха заедно с мен депутати. Някои си заминаха след първия опит, други не се забелязваше, че са в парламента, а онези, които са останали и правят впечатление, са много благодатна почва да се каже "стига вече, време е да си вървят. На БСП ѝ трябват компетентни кадри, за да анализират схемите на паралелната държава”, каза още Божинов.

По думите му той лично не е обиден от това, че ще бъде "пенсиониран” като депутат на левицата, защото и без това е на прага на пенсионната възраст.

"Колегите ми, хора които поддържаха линия, която животът потвърди, да им кажеш, че промените изискват промяна и в тяхната позиция в политиката, е повод не само за обида”, каза той.

Водещи

Най-четени