Гимназистите искат да изучават история! Ще протестират! 15.02 | 15:30

Повод за недоволството е вероятността предметът да отпадне в 11-и и 12-и клас

От Теодора Кокаланова

Учениците в 11-и и 12-и клас подготвят протест срещу отпадането на задължителното изучаване на история в гимназията. Възпитаниците ще се обявят твърдо против тази реформа пред Министерството на образованието, предаде агенция "Фокус". 

Според тях подобна промяна ще нанесе тежки последствия върху знанията, подготовката и цялостната обща култура на българските ученици и най-вече върху националното им самочувствие.

Представителите на младото поколение се стремят да получат качествено образование именно в България и държат да познават историята на собствения си род.

Информацията, че предметът "История" ще отпадне от програмата за 11-и и 12-и клас и, че ще се намали броят на часовете по история в съдържанието на учебния материал, предизвика недоволството и от страна на учителите.

Промените предвиждат още увеличаване на часовете по история в 8-и и 10-и клас. Учители протестират срещу това, че в гимназиалния курс българската история се появява в учебния план епизодично и недостатъчно.

Защитниците на каузата против бъдещите реформи ще изразят своето недоволство на 18-и февруари от 18:30 часа пред сградата на МОН.

Най-четени