Главният секретар на МВР готов да си тръгне заради Лясковец 21.03 | 11:22

"Ако се установи вина, естествено, че ще си поема отговорността", обеща Лазаров

От iNews.bg

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров намекна, че може да си подаде оставката заради случая в Лясковец.

Преди седмица психично болен мъж се барикадира в дома си, като стреля по опитващите се да го изведат от къщата полицаи. Загина един полицай, а други трима бяха ранени. В момента Петко Савов е с мярка "задържане под стража", която обжалва.

По време на днешното парламентарно заседание Лазаров обяви: "Ако се установи вина, естествено, че ще си поема отговорността. Първата отговорност я направих вече – отидох на място и приключих работата без проблем."

Главният секретар бе категоричен, че "установят ли се пропуски, грешки, вина и т.н., естествено, че ще има оставки, за всеки един, който попада в съответния компонент. Има ли вина, естествено че ще се поеме отговорността”.

На въпрос дали ДАТО е било използвано при операцията в Лясковец, той каза: "Мисля, че влизаме в много детайли, които не съм убеден, че в момента са в интерес на обществото. Мога да ви кажа това, което знам от разговорите с един от ранените колеги, който каза: "Шефе, там ни чакаха”. За най-голямо съжаление са чакали момчетата. Защо и кой е пратил тези, които са издънили операцията – е друга тема. Оставям това на тяхната съвест и на компетентните органи”.

"Длъжни сме да проверим всичко, както МВР проверява абсолютно всички версии на абсолютно всички детайли по цялата операция. Там, където има данни за престъпление, ще бъдат предоставени на прокуратурата”, обясни Светлозар Лазаров.

Водещи

Най-четени